2012. április 14., szombat

Orvosválasztás

A pozitív teszt után a következő nagy kérdés az orvosválasztás volt. Sajnos nincs az ismeretségi körünkben környékbeli várandós kismama, így különböző fórumokon olvastunk a tapasztalatokról.
Itt, Veszprémben, a TB által finanszírozott rendelésen felváltva dolgoznak a doktorok, nem igazán kiszámítható módon. Mi úgy gondoltuk, hogy jobb, ha a terhességem egy orvos kísérné végig a teljes időtartama alatt, amire csak magánrendelésen van lehetőség.
A szüléshez fogadott orvos kérdése már más ügy. Olvastunk abszolút pozitív és negatív élményeket is. Szerintem az a legjobb a babának és a mamának is, ha akkor érkezik a pici, amikor szeretne. Ez pedig teljesen kiszámíthatatlan. Lehet kötni mindenféle szerződést, 100%-os garancia akkor sincsen, hogy amikor tényleg eljön az idő, ott lesz az orvos (lehet pl. ő is beteg). Így arra jutottunk, hogy nem élünk ezzel az opcióval.
Végül, azt hiszem,  sikerült egy olyan doktornőt választanunk itt helyben a terhesgondozásra, akinek a  szakértelmében teljesen megbízhatunk. Az első vizsgálaton csináltunk rákszűrést, mert már annak is itt volt az ideje. Aztán pedig ultrahanggal benéztünk a pocakomba és bizony ott lapult egy 1cm-es kis zsákocska. :) Hihetetlen érzés volt így először látni a babánkat. Persze egyáltalán nem hasonlított még egy kis emberkére, sokkal inkább egy kis babszemre, de szerintem már akkor is cuki volt. :) Ezután pedig kaptam néhány táplálkozási és életvezetési tanácsot. Szóval összességében azt gondolom, hogy jó kezekben vagyunk és ez ad egyfajta megnyugvást. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése